Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
“Crowded Museums”, performance de Raquel Friera
La presentació pública de la investigació duta a terme per Raquel Friera dins el programa Guèisers pren la forma d’una performance i s’encaixa en el marc del debat actual sobre la funció dels museus. La recerca històrica d’aquestes funcions porta Raquel Friera a mitjan segle XIX, al Louvre de París i a la National Gallery de Londres. I allà troba pintures (com Salon Carré, Louvre (1865) de Giuseppe Castiglione o The National Gallery at Mrs J.J. Angerstein’s House, Pall Mall (1824) de Frederick Mackenzie) que mostren les sales dels museus plenes de públic que, a part de mirar les obres penjades a les parets, fan trobades, migdiades o pícnics. En aquest ús com a espai públic del museu era clau no només la gratuïtat de l’accés, sinó també la disposició de les sales que comptaven amb mobiliari mòbil i autònom que els visitants podien distribuir segons les seves necessitats.
La performance de Raquel Friera, Crowded Museums (2023), recrea una entrevista feta pels membres del Comité selecte al keeper (encarregat de museu) de la National Gallery (1850) en la que es parla de la posada en tensió del museu com a espai públic (amb grups que porten menjar i begudes, nens petits que embruten el terra, comportaments inapropiats, etc.). En el mateix informe s’apunta ja una possible solució: regulacions i tarifes d’accés.
D’aquesta manera, la performance de Raquel Friera aborda un tema de debat candent: les funcions del museu, per recrear la deriva històrica dels museus, d’un espai públic a un espai de consum.