Temps mort /Rubén Ramos
I si la música clàssica que coneixem fos una falsificació? I si el tempo original de les obres dels grans compositors hagués estat malinterpretat, duplicat artificialment, i convertit en un espectacle només a l’abast de virtuosos? Què hi hem perdut, com a societat, en aquest procés d’acceleració?
En aquesta peça, Rubén Ramos Nogueira ens convida a una reflexió profunda sobre la transformació del tempo musical durant el segle XIX, i les conseqüències culturals i emocionals d’aquest canvi. A través de la teoria del double beat i el projecte Fanny, aquest treball qüestiona la pèrdua de l’amateurisme, la passivització del públic i l’absorció de la música per part de la indústria cultural. En un món accelerat fins a la neurosi, potser recuperar la lentitud sigui una forma de resistència.
Rubén Ramos Nogueira és músic, escriptor i performer. Ha creat peces escèniques com Amateur, Patada a seguir o Can 60, i és un dels fundadors de la revista digital Teatron. Amb el projecte Fanny, juntament amb Núria Lloansi, Pierre Peres i artistes convidats com Juan Loriente o Gema Ramos, treballa per recuperar la idea de saló musical domèstic del segle XIX i traslladar-la als nostres dies
Aquesta intervenció forma part d’Enmig, la segona edició del programa Guèisers, comissariat per Marc Caellas.