Comunitat 360º/La casa oberta

Connexió del MNAC amb el territori

El projecte Comunitat 360º parteix d’unes preguntes d’activació: i si el museu fos una llar? Com el museu pot ser un espai de refugi? Com podem crear espais de familiaritat? Aquest espai d’intercanvi ha de ser una oportunitat per dotar d’un sentit comunitari la institució: la seva col·lecció, el seu edifici, els recursos dels quals disposa, el personal tècnic que treballa en ell i qualsevol altre aspecte que la conformi. Un museu capaç de posar-se al servei del seu veïnat, a la vegada que es veu afectat per la multiplicitat de mirades que l’interpel·len. Un museu-llar.

A Comunitat 360º, el museu, la seva col·lecció, però també la seva arquitectura, els oficis i tots els recursos dels quals disposa, s’han utilitzat com a elements vehiculars per generar processos de cocreació. A través de la col·laboració amb centres cívics, entitats i artistes locals dels barris de La Marina, Sants i Poble-sec, el projecte ha partit de la pregunta “Què passaria si el museu fos una llar?” per explorar espais físics, conceptuals i emocionals com la cuina, les finestres i el joc. Aquesta és una invitació per celebrar i continuar propiciant espais de relació, vincle amb el territori i comunitat. Amb l’horitzó posat al 2029, caminem juntes cap a l’ampliació i nova configuració del MNAC. La casa està oberta, només cal que hi passeu.

La casa oberta

Totes les finestres possibles/Sants

Totes les finestres possibles/Sants

Memòries lúdiques/La Marina

Memòries lúdiques/La Marina

Memòries culinàries/Poble sec

Memòries culinàries/Poble sec

Comunitat 360º/La casa oberta

Comunitat 360º/La casa oberta

MNAC Canal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.